Unt de Shea
Butyrospermum Parkii
ACEST INGREDIENT SE GASESTE IN
Untul de Shea se obtine din nucile arborelui Shea. Cunoscut drept "Karite", este foarte valoros in industria cosmetica fiind hidratant, calmant si emolient pentru piele. Catifeleaza si protejeaza pielea uscata, aspra.
Ingrediente bioactive:
Compozitia complexa face Untul de Shea sa aiba o actiune
remarcabila pentru piele: acizi grasi esentiali, substante
nesaponificabile (7-12%), vitamina A, E si F, acid cinamic.
Actiune:
Continutul ridicat de acizi grasi esentiali confera
Untului de Shea efectele de hidratare si mentinere a elasticitatii
pielii. Datorita vitaminelor A si E, cu actiune antimicrobiana si
anti-inflamatoare, Untul de Shea are proprietati vindecatoare si
anti-iritante, prevenind in acelasi timp si aparitia liniilor fine
si a ridurilor. Vitamina F ii confera actiune protectoare si
regeneranta. Untul de Shea patrunde usor in epiderma fara sa astupe
porii, catifeland pielea aspra, uscata si descuamata. Datorita
continutului de acid cinamic are actiune fotoprotectoare, fiind
ideal in produsele destinate protejarii pielii impotriva agresiunii
factorilor de mediu.